• kézzsibbadás, izomfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! Tensiós tipúsú fejfájásomat novemberben diagnosztizálták, (MRI negatív), ami sajnos azóta sem szűnik, egyetlen gyógyszer sem segített. Változó intenzitású, 2-3-4 napig folyamatos erős fájdalom, émelygéssel, majd 1-2 nap tompább fájdalom, olyan, hogy egyáltalán nem fáj, már nagyon rég óta nincs. E mellett állandóan zsibbad a jobb kezem és nagyon fájnak az izmaim, láb, hát, nyak környékén, nagyon hamar elfáradok és nagyon nehéznek érzem a végtagjaimat. Rövid, 5-10 perces gerinctornát végzek naponta / kétnaponta, de még az is nagyon megterhelő, mind az izmaimnak, illetve a fejfájásom is fokozódik a mozgás hatására. Várom válaszukat, üdvözlettel: László Anikó

        Farkas Lehel válasza a fejfájás témában

        Kedves László Anikó! Leírtak alapján jó, hogy gerinctornát végez, ezt a jövőre nézve is folytatni szükséges. Ami nagy segítséget nyújtana Önnek, az a gyógymasszázs kezelés. Fejfájásának oka a háti és nyaki izmok erőteljes, görcsös letapadása, ami kihat a koponya izmokra is, ezáltal ha több stressz éri illetve front is, könnyen migrénje lesz, mert ezek az izomrostok nyomás alá helyezik az ereket és az idegvégződéseket. Mindezt egyszerűen oldani lehet gyógymasszázs kezeléssel. A kar zsibbadását szintén a háti és váll izmok görcsös állapota okozza, amelyet alaposan ki kell masszírozni. Heti 1-2 alkalom bőven elegendő lesz, ahhoz, hogy megszűnjenek a rohamos migrénjei illetve a kar zsibbadása is. Ugyanakkor levelében említette, hogy mozgás hatására elkezd fájni a feje. Valószínű, hogy a vére sűrűbb a kelleténél, ezért mozgás előtt pár órával igyon minél több vizet napi 2-3l. Mozgás során lényeges az egyenletes ki és belégzés is, ezáltal a szervezetre kifejtett erőlködés oldódik pl. emelésnél, toló mozdulatoknál, hajoló mozdulatsoroknál lélegezzen ki, a levegőt lehetőleg ne tartsuk vissza. Lazán próbáljunk meg mozogni, tornázni. Üdvözlettel Farkas Lehel gyógymasszőr


        Farkas Lehel
        Okleveles gyógymasszőr Itt kérdezhet

         Farkas Lehel

        Kérdés: 2012. április 04., 10:05; Megválaszolva: 2012. április 05., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: