• arthrosis ujj izületeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A kezem utolsó ujjpercei el vannak deformálódva. Most már nem csak csont kinövések vannak rajta, hanem már el is ferdülnek, főleg a középső és a mutató ujjak. Kb. 13 éve mutattam meg reumatológus orvosnak, aki azt mondta, hogy a korai menopauza az oka, de semmi gyógyszert, vagy terápiát nem kaptam rá. Tavaly szintén felkerestem egy ortopéd orvost, -mert már annyira kellemetlenül érzem magam miatta -, de ő sem tudott semmi megoldást javasolni rá. Azzal nyugtatott, hogy örüljek, ha nekem csak ennyi bajom van.Engem ez nem tud megnyugtatni, és annyira szégyenlem a kezeimet, hogy azt sem tudom hová dugjam, ha társaságban vagyok. Minden szem a kezemre szegeződik és nem győzök magyarázkodni mi az oka Szeretném tudni, van-e valami lehetőség arra, hogy megszabaduljak a bütyköktől, vagy legalább ne görbüljön tovább.

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! Panaszainak hátterében a kéz kisízületekben kialakult kopásos ízületi betegség áll. A deformitásokat részben a kis csontkinövések okozzák. Sajnos a már kialakult elhajlások teljességében nem állíthatók vissza, de a további deformitások megelőzésében a rendszeresen végzett kéz kisízületi gyógytornának, fizioterápiának és porcépítők szedésének jótékony hatása lehet.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. április 03., 20:47; Megválaszolva: 2012. április 06., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: