• Mi lehet a szédülésem oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Két éve vannak mozgásra jelentkező fejfájásos panaszaim - nem forgó jellegű szédüléssel, ami járásbizonytalansággal jár. Vérnyomásom RR:normális A panaszaim főleg akkor jelentkeznek, amikor lehajolok és utána kiegyenesedek. Ha külön, ezek a tünetek elmúlnak. Koponya MR-vizsgálat rendellenességet nem mutatott. 10 éve fennálló RA miatt biológiai terápiában részesülök!

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! A rheumatoid arthritises betegek esetében hasonló panaszok hátterében a nyaki gerinc rendellenességeit kell kizárni. Ennek kimutatására egy speciális röntgenfelvétel megfelelő. Emellett az átmeneti vérnyomásváltozás is okozhatja a problémákat, mely csak aktuálisan jelentkezik. Ennek kimutatására egy speciális vérnyomásméréses teszt alkalmas, mely fekvő és álló testhelyzetben történő vérnyomásmérést jelent.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. április 03., 18:14; Megválaszolva: 2012. április 06., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: