• Röntgen Lelet eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hónapok óta jobb lábam és már a karom is zsibbad.Röntgen felvétel készült melynek az eredménye a következő. A lumbális lordosis kiegyenesedett, enyhe balra comvex scoliosis látható. Csigolyatestek magassága megtartott. Zárólemezek simák. Peremek épek. L I I. és az L S rés egyenletesen szűkebb. S I.hátsó íve résnyire nyitott.Orvosom szerint Lumbágóm van.Ön szerint is Lumbágóra utalnak ezek a panaszok, vagy kérjem, hogy további vizsgálatokat végezzen el.Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! A leírt röntgen lelet a jobb alsó végtagba sugárzó fájdalom hátterének magyarázatául szolgálhat. Általánosságban elmondható, hogy ha az ágyéki gerincen hasonló eltérések vannak, akkor a gerinc nyaki szakasza sem kímélt meg. Így a karfájdalom hátterében is hasonló elváltozások állhatnak. Amennyiben a panaszok az alkalmazott kezelések mellett szűnnek, úgy további vizsgálat nem feltétlenül szükséges. Ha a gyógyszerek nem segítenek, akkor megpróbálható a fizioterápia, illetve a hasonló betegségeknél nagyon fontos a rendszeresen végzett gyógytorna.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 30., 20:26; Megválaszolva: 2012. április 04., 16:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: