• Hogyan tudnám kezelni a hátfájást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Önöket! Én egy 18 éves lány vagyok, és egy kérdéssel fordulnék önökhöz. Tegnap reggel arra ébredtem fel, hogy a lapockám körül fáj a hátam. Aztán egész ha ültem, akkor éreztem, hogy hasogat. Azonban ha felállok, nem érzek fájdalmat. Ez ma is ugyanúgy volt. Végeztem nyújtó gyakorlatokat, illetve megmasszíroztam, de sajnos nem múlt el a fájdalom. Mitől lehet ez? És nagyon megköszönném, ha kapnék valamilyen tanácsot, hogyan lehet itthon kezelnem magam. Előre is köszönöm, Hű olvasójuk

        Farkas Lehel válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! Problémájának oka az izmok megrövidültsége illetve görcsössége és letapadása. Valószínű, hogy alvás közben becsípődhetett valamelyik gerincből kilépő idegpálya, és folyamatos nyomás alatt van. Jól teszi, hogy nyújtógyakorlatokat végez illetve tornáztatja, azonban fel kellene keresnie egy gyógymasszőrt, aki alaposan kidolgozza a lapocka körüli területet, izomrostokat illetve kimozgatja a vállövet és a lapockát. Elég gyakori és könnyen kezelhető eset. Az önmasszázs is jót tesz, azonban ennél az esetnél szükség van kívülálló segítségre is, mert saját magát masszírozva nem képes annyira ellazult állapotba kerülni, mint egy masszőr keze alatt. Rendszeres gyógymasszázst alkalmazva kezelhetőek, megelőzhetőek ezek a becsípődések. Üdvözlettel Farkas Lehel okleveles gyógymasszőr


        Farkas Lehel
        Okleveles gyógymasszőr Itt kérdezhet

         Farkas Lehel

        Kérdés: 2012. március 29., 16:42; Megválaszolva: 2012. április 02., 18:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: