• izületi fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Azzal a panasza keresem önöket újra hogy kezdem nem elviselni a fájdalmat a forgóimnál. a bal oldalamon fekszem tévénézéskor és jobbon alváskor. egy ncis vagy dr csont alatt egyszer fel kell kelni és kb4 szer elmozdulni. 3 szülésem volt 2 éves különbséggel. gyanúm hogy az első terhességem folyamán a medencecsontom kitágult szélesebb csípőm lett és emiatt fájhat. tapintásra jól érezhető a csont és a porc is. olyan mintha csak csont és bőr lenne na meg az idegek. hasonló felületen alszom mint egy kardo matrac amin 2 félbehajtott pokróc van. az ágyban nem tudok aludni már igen fiatalon elkezdődött. most még az ülés is fáj. tizenévesen is sokszor panaszkodtak csontos a seggem. van erre valamilyen megoldás ami nem kerül több 10000-be? előző levelemre egy hölgy válaszolt és azt írta kell a talpbetét meg a többi amivel csak az a gond hogy nincs megsüllyedve a sarkam, magas a rüsztöm és egyáltalán nem birok emelt sarokkal járni. alkalmilag pár órát tudok magassarkúba lenni ami utána járászavarokat talpizom fájdalmat és egyéb mást okoz. régebben volt az a vastagtalpú amiben a sok szerencsétlen esett kelt de nekem ez a cipő volt a jó mert a talaj okozta ütődések a csontokhoz nem értek el, kényelmes és kellemes volt a járás. kb akkoriban futottam utoljára a sok fájdalom és a laza szalagom miatt. amióta minden beutalós azóta már mindegy milyen szűrésen vagy vizsgálaton akarunk részt venni mert úgysem küld el a körzeti orvos. az itt feltett tesztek alapján egy legalább 2 hetet igénylő teljeskörü kivizsgálásra lenne szükségem amire nem küld el senki. válaszát előre is köszönöm.

        Farkas Lehel válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! A levelében leírtak alapján nagy valószínűséggel a csípő ízületeiben kopás(arthrosis) alakult ki az évek során, illetve a szülés által is jobban kilazultak a ligamentumok(szalagok). Elsősorban igényelnie kellene CT, MR vizsgálatot, hogy pontos diagnózist lehessen felállítani a csípőízületéről (articulatio coxae). Amire szüksége lesz a jövőt illetően az a rendszeres gyógytorna illetve gyógymasszázs. Gyógytornára azért lesz szüksége, hogy az elgyengült szalagokat, izmokat stabilizálják. Erősítő torna gyakorlatokat kell végeznie, ami speciális mozgásterápia, semmiképpen sem megerőltető, erőteljes sportot, hanem gyógykezelést igénylő tornát. Ugyanakkor szintén rendszeresen igényelnie kell gyógymasszázs kezelést is, hogy a letapadt izomrostokat felszedjük, görcsöket oldjuk. Ezáltal könnyebben fog tudni járni, ülni, aludni. Fontos, hogy gyógymasszázsnál a csípőízületi területet jó alaposan átdolgozzák és kimozgassák. Ezáltal a csípőízületi vápa illetve a combcsont feje megfelelő vérellátottsághoz jut, amelyből rendkívül fontos tápanyagokhoz jut hozzá az ízület. Ezáltal megelőzhető a további kopás. Gyógymasszázs kezelésnél teljes test masszázst kell igényelnie, lehetőleg nagyon alaposat. Mindennap fogyasszon 2-3l. vizet is, hogy szervezetében megfelelő folyadék mennyiség legyen, főleg az ízületi nedv (synovia) miatt. Üdvözlettel Farkas Lehel gyógymasszőr


        Farkas Lehel
        Okleveles gyógymasszőr Itt kérdezhet

         Farkas Lehel

        Kérdés: 2012. március 28., 19:44; Megválaszolva: 2012. április 05., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: