• Gerinc- és izomfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! A problémám a következő. 1 hónapja fáj a gerincem. Úgy érzem, hogy a csont és a mellette lévő izmok is fájnak. Két éve volt röntgen vizsgálatom, aminek az eredményét az ortopédiára küldték és ott csak annyit írták rá, hogy incip. spondylosis jelei. Kaptam fizioterápiás kezelést és tornát írtak fel. Lehet, hogy ez az eredmény összefügg-e a mostani problémámmal. Többször is szokott fájni a hátam eddig, de ennyire nem. Ülő munkát végzek. Munka után otthon pedig fizikai munkát. Most a gerincfájdalmam előtt fát is hasogattam. Lehet, hogy összefügg ez az egész az ülőmunkával és a terheléssel? Kérem adjon tanácsot, hogy mit tegyek. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! Panaszai nagy valószínűséggel összefüggnek a végzett tevékenységekkel, mind az ülő munka, mind az ezt követő fizikai munka megterheli a gerincet. Az ortopédián leírt diagnózis arra utal, hogy már két éve is voltak a gerincen kopásos eltérések, melyek a mostani panaszokat is magyarázhatják. A gerinc mellett izomfájdalom pedig az izom fokozott feszülése miatt van, mely a fájdalomra adott válaszok egyike. Kezelését tekintve átmenetileg lehet szedni gyógyszeresen nem szteroid gyulladásgátlót, fájdalomcsillapítót, illetve izomlazítót. Emellett amennyiben van lehetősége a fizioterápiára az minden bizonnyal most is hatékony lenne. Azonban a panaszok kialakulásának gyakorisága csak a rendszeresen végzett gyógytornával érhető el.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 28., 15:57; Megválaszolva: 2012. március 31., 21:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: