• Térdfájás sportolás újrakezdése terhesség után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő/Úr Szeotemberben született 3. gyermekem császármetszéssel,, 4, 5 kilóva. Előtte 7 éven keresztül rendszeresen egyesületileg sportoltam(küzdősport), edzőtáborokon vettem rész. Térdem mindig is igen nagy intenzitású terhelésnek volt kitéve, de soha nem fájt. 6 hónappal a szülés után újra elkezdtem edzeni, napi rendszerességgel, 10 kiló plussz sullyal, intenzív kardió edzéseket. 1 hét után éreztem h a térdem kezd fájni, és már éjszaka is fájt. Most abbahagytam az edzéseket, de ez nekem nagyon nagy fájdalom. Főként hogy már újra éreztem, hogy erősödök nap mint nap és nagyon jól érzetem magam. Kérdésem, hogy mi okozhatja most a problémát? A terhesség vagy a túlsúly? Csupán hirtelen megerőltetés? mi a teendő? Nagyon szeretném folytatni az eddigi intenzitású sportolást. Megdagadva, megduzzadva nincs nem is piros, csak lépésre forditásra, ugrásra fáj. 2 nap pihenő után most jobb sokkal, de újrakezdeni persze nem akarom még. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel Sz.-né Anett

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Terhesség alatt a szervezet a szülést könnyítendő ellazítja a medence szalagrendszerét, de ez nem csak a szülőcsatorna szalagos képleteire hat, hanem test szerte, így a térdízületre is. Ez lehet az egyik ok, ami a térdpanaszit kiváltotta. A másik a súlytöbblet. Ezt mozgás nélkül igen nehéz leadni, az viszont a laza ízület miatt porckárosodást eredményezhet. Amit javasolni tudok, ússzon, kerékpározzon első körben. Ez segít a többletsúly leadásában, erősíti a szalagokat, izmokat, és ami a legfontosabb nincs nagy súly az ízületen mozgás közben, így kivédhető a porckárosodás. Porcerősítő szedése is ajánlott!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 26., 11:16; Megválaszolva: 2012. március 28., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés