• Megfelelő kezelést kapok-e? Lehet-e összefüggés a We, CRP és AST magas értékei között?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/nő! 2011.december közepe óta kiugróan magas a CRP, Ast, és We értékem. Első kérdésem az lenne hogy van-e összefüggés a 3 érték között? Meg lehetett-e volna előzni ezek kialakulásást? 3hónapja steroid és methotrexan kezelést kapok. Medrol t szerek napi 16 g-t Trexant pedig heti 15 g-t. Megfelelő kezelést kapok-e? Nincsen esetleg valami más gyógymód ami esetleg segíthetné a gyógyulásomat, mivel az állapotom 3 hónapja változatlan. Utolsó vérvételem: CRP: 94, 3 AST: 500 We:44

        Dr. Németh Ágnes válasza a ízületi gyulladás témában

        Kedves Kérdező! Az említett laborértékeknek az emelkedése azt jelzi, hogy a szervezetben gyulladás van. Az első lépés ilyenkor, hogy a gyulladásos folyamat pontos helyét megkeressük. Mivel egyébként a panaszairól nem írt, így ezt elég nehéz megtenni. Az orvosa által felírt gyógyszerekből következtetek, hogy ízületi panaszok lehetnek. A Trexan és a Delagil nevű gyógyszer a reumatoid arthritis (sokízületi gyulladás) kezelésében használt bázisterápiás szerek közé tartoznak. A hatás pontos megítéléséig legalább három hónapot kell várni. Utolsó vérvétele még mindig azt tükrözi, hogy a gyulladás jelen van. Amennyiben a fent említett szerek nem hatásosak, úgy van lehetőség más gyógyszerek alkalmazására is.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 25., 17:50; Megválaszolva: 2012. március 31., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: