Hirdetés
      • Mi okozhatja a panaszaimat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteletem! 22 éves anyuka vagyok, pár hónapja folyamatosan visszatérő mellkasi, és hátfájással küszködök, ami nyomás érzetű( mintha ülne rajt valaki)! Enyhe mitralis prolapsusom van négy éve fedezték fel! Mellkasom középen fáj egy helyen, hátam felül a bordámnál fáj! Sokszor visszatér és nehezen múlik el, nem csak terhelésre jelentkezik! Tüdőszűrőt végeztek 3 hét múlva lesz eredmény! Teljes vérképet és nyaki háti, illetve mellkas röntgent is kért az orvosom, jövő hétre! Aggódom, hogy nem e esetleg a tüdőmmel lehet probléma, mivel családunkban több daganatos megbetegedés volt édesanyám családjában és 3 tüdő rák fordult elő! Idősebb korban 60 év felett! Ami még nagyon fontos mellkasomból jobb oldalon felül egy bordám hiányzik, nem fejlődött ki! Látni is lehet olyan, mintha egy lyuk lenne a jobb mellem felett! Ez is okozhatja e esetleg a kellemetlen tüneteimet? A borda hiányról nem találtam semmit a neten, élhetek ezzel teljes életet, vagy szükséges beavatkozás kell? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Egy aggódó anyuka!

        Dr. Veress Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A mellkas közepén jelentlező nyomó jellegű fájdalom nem nyilvánvaló jele a tüdőráknak, sok más probléma is okozhat ilyen tünetet. Még akár a mitrális prolapsus is, vagy a stressz. Ennek ellenére jó, hogy megcsináltatták a röntgeneket, vagy megnyugtatóan negatív eredményt fognak hozni, vagy kiderül belőlük, hogy esetleg gyulladása van-e? A mellkasi bordahiány nem kellene hogy korlátozza az életét, különösen ha eddig nem okozott gondot.


        Kérdés: 2012. március 22., 23:33; Megválaszolva: 2012. március 26., 23:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: