• csigolya elcsúszás és sport

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az L 5-ös csigolyám 10 mm-re előre van elcsúszva. Ezt csak most állapították meg. Eddig aerobik edzésre jártam minden nap, amit szeretnék folytatni. Lehet-e? Esetleg elipszis trénerrel (cross trainer) lehet e edzeni? Válaszát köszönöm!

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! A csigolya előrecsúszás, amennyiben nem haladja meg az 1 cm, akkor I. stádiumúnak nevezhető. Az edzésformákat, azonban melyeket továbbra is szeretne végezni mindenképpen óvatosan kell kezdeni és szükséges a kontroll. Amennyiben panaszt nem okoz, úgy folytatható. De fontos lenne az aerobik mellett a hátizmok és a gerinc mellett futó izmok erősítése is, ugyanis ezen izmok megakadályozhatják a további elmozdulást. Ezeket a gyakorlatokat gyógytornász meg tudja tanítani. Amennyiben panaszok nem múlnak, úgy kontroll röntgen vizsgálattal megállapítható, hogy az elcsúszás mértéke változott-e.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. március 21., 14:10; Megválaszolva: 2012. március 25., 22:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: