• Discopathia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webbeteg ! 44 éves , 184 cm magas , 72 kg súlyú férfi vagyok. Cipekedés következménye : Dicsopathia : VC 5=6 ( közepes mértékű ) és VL5=S1 ( kisebb mértékű ) , rtg. alapján . MR és CT vizsgálatot nem tartotta indokoltnak a kezelőorvos.Milyen gyakorlatokat ( és egyáltalán mit ) javasolnak , hogy ne következzen be a porckorongsérv ? Ülőmunkát végzek , de hetente 2-4 alkalommal mozogni is szoktam. Válaszukat , javaslataikat megköszönöm. Tisztelettel : Bálint Sándor

        WEBBeteg szakértő válasza a discopathia témában

        Tisztelt Bálint Sándor!

        A képalkotó vizsgálatok szükségességét elsősorban a panaszok jellege intenzitása határozza meg. A megfelelő gerinctorna megtanulása gyógytornász segítségével , vagy videókazetták, könyvek alapján feltétlenül javasolt.  A gerinc erősítésérére ezenkívül a jógagyakorlatok illetve a rendszeres szabályosan kivitelezett hátúszás és mellúszás is nagyon alkalmasak. Az un. ergonomikus gerincterhelés megtanulása ( egyenes gerinccel combból emelés, előrehajolt helyzetben a terhelés kerülése stb.)  szintén hasznos.
        Amennyiben munkakörnyezete lehetővé teszi az un. térdeplö szék hazsnálata vagy nagy átmérőjű labdán való űlés szintén tehermentesíti a gerincet, így segíti elkerülni a rosszabodást.

        Tisztelettel:  Dr. Siró Péter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-12 09:06:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 08:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés