• Gerinc rőntgen lelet értelmezése.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A háti kyphosis megtartott, fiziológiás s alakú gőrbület melett. A záró lemezek egyenetlenek, hullámosak. A lumbális lordosis megtartott. Az S I-en spina bifida van. Porcrés szűkűlet, peremfelrakódás nem látható. Vél: Morbus Schauerman utáni állapot. Ara lenék kiváncsi ez mit jelent előre is kőszőnőm

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! A röntgen leleten leírt eltérések egy korábban lezajlott betegségnek, a Scheuermann-kórnak a maradványai. Ez a betegség a fiatalokat érinti és a csigolya testek fejlődési rendellenességei miatt okoznak a későbbi életkorban panaszokat. Kezelésében a rendszeresen végzett gyógytornának, illetve úszásnak nagy jelentősége van, mely a panaszokat hosszú távon enyhítheti. Nagyobb fájdalom esetén átmenetileg szedhető nem-szteroid típusú fájdalomcsillapító, illetve alkalmazható fizioterápia is.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. március 12., 13:41; Megválaszolva: 2012. március 13., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: