vállfájdalom

Kedves Doktor Úr! A vállamban nemrég SLAP laesiót diagnosztizáltak, a porc a bicepszín eredésénél van elszakadva állítólag. A sérülés már régi, korábban is valami porcsérülést gyanítottak, és mivel kicsit beszűkült a mozgása az utóbbi 1 évben, emiatt nézettem meg ismét. Az orvos refixatios műtétet akart, de első körben gyógytornában egyeztünk meg. Kérdésem, hogy mi történhet, ha nem műttetem meg? Hosszú távon további sérülés, súlyosabb kopás, ínszakadás alakulhat ki? Vagy nem kell félnem ilyen szövődményektől? A mindennapi életben nem akadályoz, de sokszor akadozik, kattog, és a fájdalom kisugárzik a bicepszembe, van, hogy egészen a csuklómig érzem. A gyógytorna mennyiben képes segíteni ezen? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a vállfájdalom témában

Pontos válaszhoz ismerni kellene a korábbi dokumentációkat és elengedhetetlen lenne egy vizsgálat is. A SLAP laesio általában sérülés eredménye, de alkatból adódó ízületi lazaság is eredményezhet ilyen tüneteket. Tekintettel arra, hogy leírta, hogy a bicepsz ín is érintett, így valószínűleg tényleges sérülésről van szó. Ennek jelenleg elfogadott kezelése a refixáció, de általában csak friss sérülések után javasoljuk, de bizonyos esetekben régi sérülések esetén is van létjogosultsága. A tornakezelés az izomzatot erősíti meg, ezáltal csökkenti a váll instabilitását. Ha a műtét elmarad hosszútávon a vállízület kopását, illetve instabilitást eredményezhet.

Kérdés: 2012. március 11., 22:10; Megválaszolva: 2012. március 12., 21:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerinc pansszok fsjdalom
D vitamin mennyiség
Nyaki röntgen lelet értelmezése
félelmetes
Műtétre van szükségem?