• Myelont és gyököt komprimáló sérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor. Doktornő! Az alábbiakban leírom a már említett MR vizsgálat leletét, előre is nagyon szépen köszönöm a kiértékelést. Gerinc MR vizsgálata nativ gerinc. Eredmény diagnosztika.: M5010 Cervicalis gerinc MR vizsgálat 3T philips készűléken ( szagittális T2 TSE, T1 TSE, STIR TSE. AXIÁLIS T2 TSE, ) A nyaki lordosis kiegyenesedett. A csigolyák magassága és jelmenete megtartott. A porckorongok dehydráltak. A csigolyákon degenerativ felrakodások vannak. A C.V./VI.közti discuson bal oldalon mdiao-lateralisan a myelont és gyököt komprimáló sérv van. A carnio -spinalis átmenet szabályos. A myelon jelmenete megtartott. Vélemény: Hernia disci i.v.C.V./VI. Spondylosis cervicalis. Ennyi lenne a leletem, nagyon szépen kérem válaszát. Üdvözlettel Előzmény: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/mozgasszervi_betegseg/105898

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! Az előzményekben láttam, hogy a radiológus kolléga elemezte Önnek a leletet. A tünetek ismerete nélkül azonban nehéz pontos kezelési stratégiát mondani. A leleten leírt eltérések (a gerincvelőt és a kilépő ideggyököt összenyomó porckorongsérv) gyakran állnak a karokba is lesugárzó nyaki fájdalom hátterében. Konzervatív kezelésként fizioterápia, gyógytorna, fájdalomcsillapítók szedése és gyógyfürdőkezelés jön szóba. Amennyiben panaszai a fent említett kezelések mellett sem enyhülnek, úgy szóba jön idegsebészti megoldás is.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. március 10., 14:42; Megválaszolva: 2012. március 13., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: