Meghúzódott vagy ínhüvelygyulladás?

T. Doktor Nő/Úr, Olyan problémám lenne, hogy egyik napról a másikra megfájdult a kezem. Pontosabban nem állandóan fáj, hanem csak bizonyos helyzetekben, pl. ha nyújtó gyakorlatokat végzek és a kezem végállásban (felfelé vagy oldalra egyenesen kinyújtva) van és húzódik, vagy pedig ha kézi súlyzóval végzek bicepszre kalapács gyakorlatot. Ennél a gyakorlatnál akkor kezd fájni, amikor az alkarom eléri vízszintes pozíciót. Nem az egész alkarom fáj ilyenkor, hanem csak egy égető/szúró érzés az alkarom felétől a csuklóig. Még az az érdekes a dolgoban, hogy ezen a a kis területen területen a bőröm sokkal érzékenyebb és ha csak épphogy megcsípem, akkor is olyan érzés, mintha erősen csípnék, vagy tűvel szúrnák. Jelenleg a jobb kezemmel van problémám, de a ballal is történt ugyan ilyen fél évvel ezelőtt, arra akkor azt mondta a háziorvosom hogy 2 hetet pihentessem. A fájdalom a bal kezemben ugyan elmúlt akkor, de a bőröm azóta is érzékenyebb azon a kis területen (alkar felétől a csuklóig). Most is azt mondta a háziorvosom, hogy pihentessem, ezért fordulok önhöz, hogy mi lehet a probléma, vagy milyen szakrendelésre kellene mennem? Az lehet, hogy valamilyen vállsérülés kihat az alkalra is? Hetente kétszer járok edzőterembe, nagyjából minden izmot átmozgatok mindig: váll-hát-bicepsz-tricepsz-has-láb. Edzés közben nem éreztem semmi szokatlant, nem gondolom hogy túlterheltem volna. Edzés után néhány nappal később jelentkezett a tünet. Kb. 5-6 napja tart. Köszönöm előre is a választ! Szép napot kívánok!:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi probléma témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján nincs kizárva a megerőltetés sem, de inkább lehet egy következményes ínhüvelygyulladás, esetleg az alkart ellátó ideg gyulladás miatti fájdalom és érzéskiesés. Nyaki gerinc elváltozás. esetleg sérv szintén okozhat ilyen panaszokat. Pontos válaszért keressen fel egy ortopédiai, traumatológiai vagy kézsebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2012. március 08., 12:43; Megválaszolva: 2012. március 12., 21:36
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerinc pansszok fsjdalom
D vitamin mennyiség
Nyaki röntgen lelet értelmezése
félelmetes
Műtétre van szükségem?