• Izomfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr, Páromnak kb. 3 hete folyamatos és erős fájdalma van a jobb combjában, olyannyira erős a fájdalom, hogy alig tud lábra állni. Voltunk már vele traumatológián, ortopédián, ahol kizárták a mélyvénás trombózist, voltunk röntgenen, ahol megállapították, hogy törése nincs. Enyhe gerincferdülése van. Kaptunk Flector granulátumot, azt be is szedte, valamint flector kenőccsel is masszíroztuk, de a fájdalom nem múlik. Elmentünk csontkovácshoz és akupunktúrás kezelésre, de a fájdalom erősebb lett. A kérdésem az lenne, hogy ezek után mit tehetnénk még? Milyen módszer javasolt, amivel enyhíthető a fájdalom? Köszönettel

        Dr. Németh Ágnes válasza a izomfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Mivel kizárólag egy izomcsoport érintett, így szinte bizonyos, hogy valamilyen helyi probléma okozza a panaszokat. Egy izomhúzódás, sérülés is eredményezhet hosszan fennálló fájdalmakat. A vénák rendellenességei mellett az artériák szűkülete is okozhat hasonló panaszokat. Azonban a háttérben álló ok felderítését egy laborvizsgálat (gyulladásos paraméterek, izomenzimek), valamint egy helyi, lágyrész ultrahang, artériás keringés vizsgálatával segítheti. Amíg a háttérben álló ok nem tisztázott addig a gyógyszeres terápia is csak tüneti lehet. A nem-szteroid gyulladáscsökkentők mellett a helyileg alkalmazott krémek és a borogatás is hatásos lehet.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. március 08., 12:35; Megválaszolva: 2012. március 13., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.