• kérdés feltevés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktor! Több kérdéssel is fordulnék önhöz.1, Olyan izületeim vannak, hogy mindegyik ropog, de a térdem szokott csak ritkábban fájni de azt már mutattam orvosnak nem diagnosztizáltak semmit. A nyakam ropogtatásával lehet valami probléma? Szokott előfordulni, hogy kiropogtatom és mintha egy ideg pattanna el vagy nem tudom és az alkaromig érzek egy szúrásnyi fájdalmat, olykor a lábam is beremeg. 2, Okozhat bármilyen gondot, hogyha egy vékonyabb talpú cipőbe behelyezek egy 2-3 -4 cm vastag sarokemelőt? Szeretem a divatos cipőket, de nem szeretem a vékonytalpakat. 3, Hogyha fáj a hátam, néha a comb csontjaim is, valószínüleg növekedésről van szó? Egyszeri Túlzott alkohol fogyasztás nem okoz zavart ugye? Csak egyszer fordult elő azóta semmi. köszönöm a válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi probléma témában

        Panaszait hallgatva szükség lenne egy ortopédiai vizsgálatra a pontos válaszhoz. Feltehetően testtartási gondok és statikai elváltozások (lúdtalp, o, vagy x láb, gerincferdülés, stb) állnak. A nyak ropogtatásával csak óvatosan. Idegszálak nem pattannak el, de becsípődhetnek és az igen erős fájdalommal jár, ráadásul a porckorongok is sérülhetnek, mely a későbbiekben akár porckorongsérvhez is vezethet. Ha 3-4 cm magas sarokemelőt tesz egy cipőbe azzal sokat árthat magának. Egyrészt a cipő elveszti boka és láb stabilizáló hatását és könnyebben sérülnek az ízületek, másrészt a gerincet, térdeket is jelenősen megterheli. Azoknak akiknek rövidebb a lába is csak max. 1, 5 cm emelés mehet cipőn belülre, utána a cipő talpát magasítjuk a kellő mértékben. Az egyszeri nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztás nem okoz maradandó csontnövekedési zavart.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. március 07., 13:57; Megválaszolva: 2012. március 10., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: