• Kis műtét-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Repositio obtecta luxationis (Ízületi ficam fedett, konzervatív úton történő helyretétele) kis műtéti beavatkozásnak számít-e?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi probléma témában

        Ez a beavatkozás ténylegesen nem jár metszéssel, nincs varrat sem, így elvileg nem is tekinthető műtétnek. Orvosi szempontból mégis az és a kis műtétek csoportjába tartozik, de a sérülés, aminek megszüntetésére szolgál, az már jelentős.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 05., 15:03; Megválaszolva: 2012. március 07., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Körülbelül 2 éve küzdök fartályi- keresztcsonti fájdalommal, ami többnyire reggel a legrosszabb. Hosszabb ülés is fájdalmat okoz, de általában háton fekvés kozben a legintenzívebb akár napközben is, mintha tulfeszulne a...