• Derékfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Néhány hónappal ezelőtt az egyik reggelen erős derékfájdalommal ébredtem. Azt hittem, hogy el fog múlni, mivel a költözésünk miatt van.Nem múlt el, ezért elmentem a háziorvosomhoz, aki Mydeton tablettát, Aflamin kenőcsöt és Aflamin Rapid port írt fel belsőleges suspensio-hoz, valamint elküldött röntgenvizsgálatra. A vizsgálat eredménye az volt, hogy megállapították, hogy a medence dőlésem kissé fokozottabb, valamint a csigolyákon Schmorl benyomat látható, egyéb kóros elváltozás nem volt kivehető. A háziorvosom szerint tornáznom kellene, de én eddig nem sok eredményét láttam. Álló és fekvő helyzetben nem fáj, ülő helyzetben elviselhető, de amint lehajolok kb. 110 fokos szögben már kezdem érezni a fájdalmat, 90 fokos szögben már elviselhetetlen a fájdalom. A guggolással szintén nincs semmi gond. Régebben (több évvel ezelőtt) volt idegbecsípődésem amit kikezeltek, és utána nem voltak panaszaim. Az lenne a kérdésem, hogy mit tegyek, így kell leélnem a hátralévő életemet? Van valamilyen megoldás erre a problémára, hogy a régi megszokott életemet élhessem?

        Dr. Németh Ágnes válasza a derékfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Panaszai mérséklésére és előfordulási gyakoriságának csökkentésére én is a gyógytornát ajánlom első sorban. A speciális gyógytorna ugyanis olyan izomcsoportokat mozgat meg, melyek a gerinc stabilitását fokozzák. Emellett az úszás is nagyon jótékony hatású lehet. Akut fájdalom esetén lehetőség van gyógyszeres fájdalomcsillapításra, illetve különböző fizioterápiás kezelésekre. Ha mindezek nem hatnak még a helyi injekciózás is szóba jön. Amennyiben a speciális gyakorlatokat rendszeresen végzi, úgy idővel, lassan visszatérhet minden a régi kerékvágásba.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. március 05., 08:58; Megválaszolva: 2012. március 07., 20:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: