• combnyaktörés utáni rövidülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        combnyaktöréssel műtöttek, az eleséstől 5 óra eltelte után, 6 hét múlva az első konroll. "Lelete:jobb csípő: A jobb oldali mediális combnyaktörést 2 db canülált csavar (a caduális lemezes) kielégítő helyzetben rögzíti. A nyak megrövidült, ennek megfelelően a csavarok kb. 2 cm-nyit laterális irányban mozdultak. Az átépülés megindult." Testnevelő tanár voltam, mindig sportoltam:túrázás, kerékpározás, úszás, 2 hétig gyógytornász járt rendszeresen, mostmár csak a feladatokat adja meg, magamtól végzem. A következő kontroll májusban. Kérdésem: ez az elmozdulás okozhat -e később egy újabb műtétet. A következő konrollig továbbra sem lehet terhelnem.Járókerettel közlekedem a lakásban.üdvözlettel és válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a combnyaktörés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A röntgen alapján a műtétet megfelelően végezték el. Sajnos a combnyaktörések után gyakorta látjuk a megrövidülést. Ettől függetlenül még meggyógyulhat a törés, az elképzelhető, hogy kissé rövidebb lesz az operált lába, de jól terhelhető, akár sportolásra is alkalmas lesz. És nem lesz szükség újabb műtétre. De sajnos nem kis százalékban (20-30%), a gondos ellátás ellenére is elhalhat a combfej. Ez attól függ, hogy a törés során mennyire károsodott a combfej. Ilyenkor a protézis beültetés jelenti a megoldást. Ekkor lehet szükség ismételt műtétre.


        Kérdés: 2012. március 03., 22:03; Megválaszolva: 2012. március 07., 11:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: