• sudeck atrophia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt WebDoktor! Júliusban "rosszul léptem", térdízületi sérülés lett az eredménye (bal térd). Másfél hónap múlva a másik térdem is feladta. Azóta mindkettő fáj. Azonban nem az ízületi problémák miatt írok. Az orvosok szerint azok már nem jelentősek. Egy január 3-i rtg szerint: bal oldalon a csontok mésztartalma csökkent, mérsékelt fokú inaktivitási atrophia, jobb oldalon a femur medialis condylusan, valamint a patellán kisfokú subchondralis mészszegény terület látható. Erre kaptam 10 miacalcicot. Egy február 27-i rtg szerint: sudeck atrophia bal térdet alkotó csontokon. Kérdéseim: ez mennyire súlyos? (állandó fájdalmaim nincsenek, csak bizonyos mozgásokra, vagy nem mozgatásra, testhelyzetekre érzékeny). Ha csak a ballal van baj, miért fáj jobban a jobb? (Mindkettő fél éve hideg, ha nagyon betakaródzom égnek. Tehát én nem érzem a különbséget, talán csak annyit, hogy a jobb jobban fáj, a balnak meg kicsit beszűkültebb a mozgása.) Mennyi idő kell a gyógyuláshoz? Milyen gyógymódra van szükségem? Én mit tehetek a gyógyulásomért? Számít-e valamit, hogy tizenéve vegetáriánus vagyok? (tejterméket, tojást eszem, ill. iszom) Válaszait előre is köszönöm. Magdolna Mária

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi probléma témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A Miacalcic a megfelelő terápia, csak célszerű kiegészíteni nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel is. E mellett a kíméletes használat és torna végzése is szükséges. Ez végezhető otthon is, de gyógytorna keretében is. Azt tudni kell, hogy a gyógyulás hosszas folyamat, akár fél évet is igénybe vehet. Fontos a rendszeres kontroll. Maga a betegség súlyosnak számít, mert nem megfelelő kezeléssel olyan fokú csontvesztést eredményezhet, mely töréshez vezethet, a fájdalom mellett.


        Kérdés: 2012. március 02., 19:39; Megválaszolva: 2012. március 07., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció