• Vajon miért nem javul a térdem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy tudna-e nekem tanácsot adni, hogy kihez és hogy hova forduljak! 40 éves nő vagyok, 2010 novemberében egyik reggel arra ébredtem, hogy éjszaka fordulás közben nagyot nyilalt a térdem, reggel már nem bírtam kinyújtani, szúrt, teljesen le volt merevedve, ráállni sem bírtam! 2010 december 10 én megműtöttek, de a pontos diagnózist nem tudták megmondani, hogy mi a történhetett vele! Fiatalkoromban is fájt a térdem, nehezen tornáztam, de nem volt komolyabb probléma idáig! ( 2009-ben csípőfájdalalom miatt kórházban feküdtem, de mondtak akkor sem pontos diganózist! ) 2010 oktobében és novemberében kemény fizikai munkát végeztem! Műtét előtt azt mondták, hogy porc vagy szalagszakadásom van, mikor a műtőben felnyitották, kiderült, hogy nem is ez a probléma, de a főorvos azt mondta, hogy "ebből már láb nem lesz"! Annyit közölt velem, hogy kitisztították, a szalagról leszedték a felszakadozó bolyhokat, átmosták, és visszavarták! Műtét után nagyfokú gyulladásba volt a térdem és azóta sem bírok ráállni a lábamra, és bottal közlekedek! Kerekesszékkel kellett hazajönnöm, ennek ellenére a főorvos nem tartott bent, azt mondta hogy ennél jobb nem lesz, ők sebészetileg megtettek minden tőlük telhetőt! A neurológiai sebészeti reumatológiai leleteim negatívak, gerinc MR, térd MR negatív, labor eredményem is negatív, semmi rendellenes nincs benne, nem tudják vagy nem akarják megmondani a betegség pontos okát! Azt nem értem, hogy az orvos mire alapozta azt a kijelentését, hogy " ebből már láb nem lesz", ha a konkrét diagnózist nem közölte velem, és le sem írta a zárójelentésbe! Teljesen tanácstalan vagyok, hogy kihez fordulhatnék, ebben kérném a segítségét! Válaszát előre, és reménykedve várom!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi dokumentációk és röntgen, valamint MR leletek nélkül nem tudok pontos választ adni. Az állítólagos negatív leletek sem könnyítik meg a válaszadásomat, illetve amit Ön is furcsáll, hogy mit takarhat az "ebből már nem lesz láb" kifejezés. Panasza annyira komplex, hogy még találgatni sem érdemes. Azt tudom tanácsolni, ha nem lakik nagyon messze Debrecentől, akkor az összes korábbi dokumentációjával keressen föl engem a Kenézy Kórház Baleseti sebészetén. Ha nagy a távolság, vagy nem megoldott az eljövetele, akkor keresse fel valamelyik orvostudományi egyetemet (Pécs, Szeged, Budapest), ami közelebb esik, és ott menjen el egy ortopédiai, vagy baleseti szakrendelésre, illetve szükség lehet egy érsebészeti, idegsebészeti, reumatológiai szakvizsgálatra is.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 29., 12:34; Megválaszolva: 2012. március 02., 19:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: