• Váll és izomfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Most már lassan fél éve fáj a jobb vállam és a jobb felkarom izomzata. Olyan érzéssel fáj, mintha megütöttem volna vagy valami szúrná. Ezek a fájások általában bizonyos mozdulatok, mozgásirányok után jelentkeznek. Például, ha valamit el akarok tolni magamtól vagy fésülködésnél nem tudom megfelelő magasságba emelni a karomat, mert égető, szúró fájdalmat érzek a felkar izmomban. Néha 1 db. Algopirinnel vagy 1 db. Cataplannal teljesen tünetmentessé tudom tenni magam, de ezt nem merem sokáig csinálni orvosi segítség nélkül. Nem tudom mi tévő legyek. Szakrendelőbe nem merek menni, mert mozgáskorlátozott vagyok és ezért ez nekem meglehetősen problémás. Szeretném megkérdezni Önt, hogy az eddig leírtakból lehet-e arra következtetni, hogy körülbelül mi lehet a probléma? Megoldható-e a kezelés/gyógyítás túl sok lakásom elhagyása nélkül? Létezik-e olyan fájdalomcsillapító, amely hatásosan csökkenti ezt a fajta fájdalmat és tartósan is lehet alkalmazni (mint a vérnyomás csökkentők). Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: Kovács M.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a vállfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása és életkora alapján kopásos, gyulladásos panaszok állhatnak a háttérben. Természetesen vannak olyan fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő szerek, amik megfelelőek az Ön panaszaira és rendszeresen szedhetők, de lehet, hogy valamilyen anatómiai eltérés okozza a panaszokat és ilyenkor a gyógyszer nem sokat segít, műtétet kell végezni. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai, vagy vállsebészeti szakrendelést. Ha nehezített az eljutás kérje meg háziorvosát, hogy rendeljen Önnek betegszállítót.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. február 28., 09:33; Megválaszolva: 2012. március 01., 18:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: