• mit jelent

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2010.október 31-én elgázolt egy figyelmetlen sofőr ebből adódóan több sérülést szenvedtem.Többek között külső bokatörésem is volt, a térdem egy része sajnos a mai napig érzéketlen, vagy is nem belül olyan érzésem van, mintha vízzel töltötték volna meg.Nagyon rossz érzés, a mai napig nem tudtam ehez hozzá szokni.De sajnos a mai napig nem tudom mi okozhatja ezt a térdemben.Voltam független orvos-szakértőnél, aki a következő szakvéleményt írta le:Házkörüli kerti munkák ellátásában korlátozott, és e körben könnyű munkavégzésre van esély. Az állandósult baleseti kár, a munkaképesség csökkenés mértéke 20%-ban határozható meg.Vélhetően állapotom végleges, de jobb oldali felső ugróizület területén a későbbiekben a poszttraumás arthózis kialakulásának lehetőségét kizárni nem lehet. Önnek mi a véleménye a térd sérülésemről? És mit jelent az utolsó mondatban említett poszttraumás artózis? Egyébként a mai napi nagyon sokat szenvedek a a lábammal, főleg estre teljesen bedagad a bokám is, és a térdem is.Köszönöm szíves tájékoztatását, Tisztelettel Takácsné Móni

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sérülés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi dokumentációk és röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A térdét valószínűleg egy komplex sérülés érte. A szalagok mellett valószínűleg a porc is károsodott. Ennek megerősítése, vagy éppen kizárása céljából célszerű lenne egy ízületi tükrözést végezni. A poszttraumás artrózis azt jelenti, hogy a sérülés során károsodott az ízfelszínt borító porc, mely az évek alatt fokozatosan felrostozódik és elhal. Ez tartós fájdalomhoz vezet majd, melynek leggyakoribb műtéti megoldása a bokaízület elmerevítése. Az Ön esetére vonatkozó pontos válaszért keresse fel kezelőorvosát, vagy egy traumatológiai szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. február 24., 21:08; Megválaszolva: 2012. február 27., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: