• MR diagnózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doltor Úr, az alábbi diagnózis értelmezésében kérném a segítségét, illetve véleményét a lehetséges terápiákról. Köszönettel! Az L.IV.-V. csigolyák közötti porckorongon 0, 4cm-es mediális helyzetű, a T2 méréseken magas jelű kiboltosulás látszik, mely kezdődő anulus fibrosus rupturának megfelel. Az L.V.-S.I. csigolya közti porckorong mediálisan ellapult, itt kiboltosulás van. Mindkét foramen mérsékelten szűkebb. A conus-cauda átmenet az L.I. csigolya magasságában van. A sacroiliacalis rések mentén mindkét oldalon diszkrét csontvelő oedema látható. A douglasban minimális szabad folyadék látszik. Discopathia. Spondylolisthesis L.V.-S-I. Diszkrét sacroileitis jelei

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! Leletét tekintve két különböző dolgot kell elkülöníteni. Az egyik, a két porckorongon is megjelenő előboltosulás, mely okozhat derékfájdalmakat. A másik pedig a keresztcsont és a csípőlapát között elhelyezkedő ízületnek a gyulladása. Amennyiben az MR vizsgálat derékfájdalmak miatt készült, úgy fontos ennek a derékfájdalomnak a további vizsgálata gyulladásos betegség irányába (különböző vérvételek). Kezelési módokat ezen leletek birtokában reumatológus szakorvos felállíthat. Amely mindkét esetben jó lehet az a nem szteroid gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók kúraszerű szedése.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. február 21., 12:28; Megválaszolva: 2012. február 28., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.