Hirdetés
      • Sípcsont duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorúr/doktornő! Körülbelül egy hónapja a bal sípcsontom belső oldala egy elég erős ütést kapott. Egy vascső szerencsétlen módon eltalálta. A találat pillanatában rettenetesen nagy fájdalmat éreztem és pár perccel később az egész bal lábam égett és az ütés helye továbbra is erősen fájt. Épp munka volt ezért egy kis pihenő után mikor láttam, hogy nem vérzik és valamennyire enyhült a fájdalom felálltam folytattam a munkát. 3 órával később mikor végeztem, vettem észre hogy eléggé bedagadt a lábam kb. egy zöld dió nagyságú duzzanat keletkezett és ahogy éreztem maga a csont duzzadt be. Viszont csak egy kb. 1 cm-es vékony kis véraláfutás látszott egyébként semmi. A nap hátralévő részében vizes ruháztam és a duzzanat kicsit lement. A kis véraláfutás alig 3 nap alatt eltűnt viszont 1 hónap távlatában is egy kisebb dió nagyságú dudor érezhető a sípcsontomon ami érintésre érzékeny és ha nagyobb terhelésnek teszem ki a lábam (futás, ugrás) akkor elkezd fájni. Azt szeretném kérdezni, hogy el fog múlni majd? Vagy egy idő után abbamarad az a kisebb fájdalom és végleg ott marad a dudor? Érdemes lenne elmenni orvoshoz, vagy már nem lehet mit kezdeni vele?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csontsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján lehet ártalmatlan véraláfutás, ami nehezen szívódik fel. De lehet részleges izom, esetleg szalag szakadás is. Azt javaslom keressen fel egy baleseti sebészeti szakrendelést, ahol vizsgálatokkal megfelelő választ fognak adni kérdéseire és a megfelelő kezelést is beállítják!


        Kérdés: 2012. február 20., 17:08; Megválaszolva: 2012. február 21., 20:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: