• Csípőfájdalom gyermekkori baleset után

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktorúr/Nő! A következő volna a kérdésem önhöz: Még gyerekkoromban volt egy autóbalesetünk, és ebben a balesetben megsérült a bal cobom, felső része csípő alatt közvetlenül, külső oldalon, amit meg is röntgeneztek, nem volt törés, csak zúzódás.Ekkor olyan 10-11 éves voltam, néhány hónappal a baleset után éjjelente iszonyatos fájdalmam volt aforgómban azon az oldalon, ez később elmúlt, bár az évek során időnként előjött, valamint a forgóm azóta is kattog, ha kinyújtva fekvő helyzetben felemelem a lábam. Most 28 éves vagyok, van két gyerkőcöm, és az elmúlt egy évben arra vagyok figyelmes, hogy rövidebb kirándulásokon alig birom végig vonszolni magam, illetve a bal lábam, mert a csípőmben iszonyatos feszítő érzés van, mintha egy ínszalag túlfeszülne, és el akarna szakadni, elöl.Ilyenkor a következő két nap nehezen emelem a lábam, ezután lassan elmúlik. Valamint néha érzek enyhe fájdalmat a forgómban, és alágyékomban is ülés közben, valamint esténként is. A kérdés konkrétan az volna, hogy a régi balesetnek van-e köze ehhez a fájdalomhoz, vagy ezt mi okozza? Érdemes -e orvoshoz fordulni ezzel a problémával? Válaszát előre is köszönöm: Bonca

        WEBBeteg szakértő válasza a csípő témában

        Kedves Bonca! Panaszai hátterének tisztázásában egy röntgen felvétel, illetve egy ultrahangvizsgálat a csípőkről sokat segíthet. Amennyiben csontszerkezeti eltérés van, azt a röntgen fogja látni és akkor arra is lehet majd következtetni, hogy van-e összefüggés a baleset és a mostani panaszok között. A csípőízületi ultrahang pedig esetleges gyulladásra utaló jeleket is látni fog. Amennyiben szükséges további vizsgálatok elvégzésében egy reumatológus szakorvos a segítségére lehet.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 20., 11:50; Megválaszolva: 2012. február 22., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés