• derékfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 2011. márciusában elkezdett fájni a derekam.Voltam orvosnál. Jo. ishiasz mentén sug. Hajolás kivihető, antalgia nincs.Lasseque mko.neg., reflex elt. nincs.Jo. ishiasz pontja érzékeny.Jo. SI rés nyomásérz.RTG eredményem: sávos sclerosis jo. túlsúllyal sacroiliacalis rések közelében, rések tágassága megtartott.Labor: CRP 0, 14, WE 4, gyull. aktivitás nincs. MR: Sacroileitis nem igazolódott, L-V magasságában 2-3 mm-es prothr., mely gyöki kompressziót nem okoz. McKenzie torna javasolt. A tornát, gerinctornát megcsináltam, panaszom nem volt. Mostanáig. Időközben elkezdtem dolgozni gyógymasszőrként, és a derekam ismét elkezdett fájni, a fájdalom kisugároz a jobb lábamba, zsibbad is néha. Azért fordultam Önhöz, mert a véleményére lenne szükségem, hogy Ön szerint ezzel a problémával dolgozhatok e tovább masszőrként, vagy nem javasolja? A rendszeres terheléssel csak még jobban ártok vele? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel

        Dr. Németh Ágnes válasza a derékfájdalom témában

        Kedves Kérdező! A derékfájdalom gyulladásos és degeneratív változatának elkülönítésében nagyon fontosak az Önnél elvégzett vizsgálatok. Ezen eredmények alapján kizárható a gyulladásos derékfájdalom. Az MR-en leírt porckorong előboltosulás magyarázhatja a panaszokat. A megkezdett gyógytornát, azonban nem szabad abbahagyni, hanem otthon is kell napi rendszerességgel végezni. Emellett az úszást szoktuk még ajánlani, mely a gerincfájdalmaknál hatékony lehet. Nagyobb fájdalom esetén átmenetileg szedett fájdalomcsillapítók és izomlazítók jótékony hatásúak lehetnek. A munkát tekintve pedig nyílván nehéz tanácsot adni, ugyanis adott esetben egy ülőmunka során is előjöhetnek hasonló panaszok. A fontos a megfelelő életmóddal (úszás, gyógytorna) az ismételt panaszok kialakulásának megelőzése.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 18., 09:58; Megválaszolva: 2012. február 22., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: