• Ízületi fájdalom, végtag zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt webbeteg! Leletem: "A jobboldali SI izületi rés distalis fele szűkebb, környezete helyenként minimalisan sclerotikusabb." Bal oldali kezem-lábam hónapok óta zsibbad, újabban fáj, görcsöl, medencém is zsibbad.Elfelejtek dolgokat. Pajzsmirigyem nagy részét 2001-ben eltávolították rosszindulatú daganat miatt, labor szerint ez most rendben, bár volt, hogy nem szívódott fel rendesen a rá szedett letrox gyógyszer. Magas gyulladásos(C reaktív feh.quantitatív 12.4) és magas vizelet foszfor (53.8 )labor-eredmények jelenleg. Mire utalhat? Előre is köszönöm a választ!

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! Az SI, azaz sacroiliacalis ízület a keresztcsont és a csípőcsont között elhelyezkedő ízület. Ennek beszűkülését okozhatja gyulladásos és kopásos betegség is. A gyulladásos deréktáji fájdalomra jellemző a hajnali órákban való erősödés és a mozgásra való enyhülés. Míg a kopásos eredetű fájdalom kezdetben általában terhelésre jelentkezik. A bal oldali lábzsibbadást magyarázhatja az ágyéki gerinc kopásos eltérése, ugyanígy a karzsibbadásra is magyarázat lehet a nyaki gerinckopásos eltérése, melyről egy röntgen felvétel készítése közelebb visz a diagnózishoz. A megemelkedett CRP a szervezetben zajló gyulladásra utal, melyet vérsejtsüllyedés vizsgálattal lehet még kiegészíteni. Illetve el kell dönteni azt, hogy az emelkedett gyulladásos értékek hátterében milyen folyamat áll (kizárólag ízületi probléma vagy egyéb fertőzés). Panaszokra átmenetileg megpróbálhatók a nem szteroid tartalmú gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók, melynek hatásossága a kezelőorvos felé szintén újabb információt adhat a diagnózis irányába.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 16., 13:32; Megválaszolva: 2012. február 20., 19:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: