Hirdetés
      • kűlső bokaszallag szakadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Fiam 2 hete kűlső bokaszallag szakadást szenvedett, amit rá 2 napra meg műtöttek. 2 hétig fájdalom mentesen sínben volt a lába. A mai napon eltávolították a sínt, kiszedték a varratokat, kapott egy ragasztót és egy bokarögzítőt, és azt mondták, hogy mehet iskolába, és, hogy nyugodtan mozgassa a lábfejét, akár rá is állhat, mert ez már így jó. Ennek ellenére a fiamnak fáj oldalt a kűlső lábszára nyomás hatására, és mankó nélkül nem tud menni. 2 lábon tud állni, de 1 lábon nem. Várjuk válaszát, hogy ilyenkor mi a teendő, mikor állhat rá a lábára? Tisztelettel: Meczkerné Lovász Kata.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

        Vizsgálat nélkül illetve a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A mi gyakorlatunkban ritkán operálunk bokaszalag szakadást (általában csak ha töréssel kombinálódik), mert a műtétesen, illetve a rögzítőben megfelelően kezelt bokaszalag szakadások eredménye között hosszútávon nincs jelentős különbség. Mi általában 4-6 hét rögzítést javaslunk először teljes terhelési tilalom, majd részleges terhelés mellett lehet használni a végtagot és a hatodik hétre válik teljesen terhelhetővé és fájdalmatlanná. A műtéti beavatkozást követően is célszerű tehermentesíteni legalább 4 hétig. Elképzelhető, hogy a korai terhelés okozza a panaszokat. Ha további kímélet sem hoz eredményt keresse fel kezelőorvosát.


        Kérdés: 2012. február 14., 18:44; Megválaszolva: 2012. február 18., 16:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: