• Chlamidia trachomatic

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Nekem kb. 4 eve problemam van a terdemmel, de nem tudtak pontossan megmondani h mi okozhatja a fajdalmat. Terhelesre bedagadt, aztan volt h cask a homokot raztam le a labamrol aztan nem birtam raallni. Eros szuro erzest erzek ilyenkor a terd kalacsom alatti (jobb lab) bal reszen. Ha pihentetem mindig elmulik a fajdalom es ujra tudok jarni. Van amikor ulok es mikor felallok mintha rossz mozdulatot tennek v nem tudom de szinten el kezd fajni. Sportolni.. nem birok. Regen atleta voltam. Ezert nem tudom h vegul is mi lehet a baj oka. A Magneses rezonancian es az ultrahangon nem lattak semi elvalozast. Azt mondtak h meg kellene muteni a terdemet h ki deruljon esetleg igy valami. Egy reumatologus kerte a Chlamidia vizsgalatot ami pozitiv lett. Kaptam 3 honapos antibiotikumos kezelest. (Marocen, Doxiciklin, Eritromicin) ezek kulfoldi gyogyszerek Ez utan ujra elmentem Chlamidia testre ahol az eredmenyre azt irtak h a teszt szerint 10 reagens a pozitiv eredmeny de nekem 8 van ezert az eredmeny negativ. A terdem tovabbra is fajt. Sott most mar a bal terdem is ugyan ugy mint a jobb. Azota eltelt 6 honap. Elmentem ujra megcsinaltatni a tesztet. Ujra pozitiv az eredmeny. Erdekelne h melyik chlamidia tipusa okozhat problemat a terdemben es h hogy lehetne biztosan tudni h ettol van a terdfajasom, mert akkor nem mennek el megmuttetni. A masik kerdesem viszont h akkor ezek utan mit es hogyan szedjek h kigyogyuljak. Kerem valaszoljon nagyon sokat segitene!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján felvetődik, hogy a baktérium okozta gyulladás a felelős, de az is lehet, hogy a térdkalács porca károsodott. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést. Vizsgálatokkal kiderülhet, hogy milyen beavatkozás szükséges. Úgy gondolom, hogy a megoldást az ízületi tükrözés (arthroscopia)fogja jelenteni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. február 13., 13:13; Megválaszolva: 2012. február 15., 19:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: