• Csak egy leletről szeretném meg tudni mit takar. Lord. csökkent. C IV-V. között kis ventral subluxatiova

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        C IV-V.kis ventral irányú subluxatio van.CV-VII.csig.közti rések kifejezeten be szükültek.Itt az egymás felé tek.csig.peremeken osteophytak vannak. A kis izületben arth. jelek láthatok.L-Sgerinc:Enyhe balra convex scol..LIII-IV.között néhány mm-es retrolisthesis van.LV.csig.dorzs.ive hipoplasias.SI.szelvényen résnyi diastasissal spina bifida post. Az L csig.peremein kis osteophytak vannak

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! Az elkészült eredményeket átnézve a gerincen korral járó kopásos, degeneratív eltérések láthatók. A nyaki gerincen a normális gerincgörbület csökkent, illetve két csigolya között kicsi elmozdulás látható. Emellett a beszűkült rések a porckorongok degeneratív eltérésére utalnak, ennek pontosítására, esetleges sérv kizárására további képalkotó (MR, CT) vizsgálat szükséges. Az ágyéki gerincszakaszon gerincferdülés látható, itt is látható két csigolya között egymáshoz képest elcsúszás, mely néhány milliméteres. Emellett szintén vannak kopásos eltérések is. Maga a „spina bifida” kifejezés nyitott gerincet jelent. Azonban az ebben a korban diagnosztizált és eddig panaszokat nem okozó állapot nem tekinthető veszélyesnek, gyakran csak a csigolya nyúlványának hiányát jelenti.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. február 13., 12:19; Megválaszolva: 2012. február 15., 17:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.