• Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 3éve kézilabdázás közben letapadt a lábam és csavarodott meg a térdem. Akkor csak megtükrözték, ekkor azt mondták, hogy az LCA felrostozódott, lazább.De a fájdalmam és az akadás fokozódott.Ezután kaptam Synochrom injekciókat, kicsivel jobb lett.Idővel észrevettem, hogy sportolás és egy hirtelen lépés után megdagadt a térdem.Így tavaly nyáron egy nyáktömlőt vettek ki a térdem felül.Kicsit lentebb ment a duzzanat, de az akadás még mindig megvolt.Nemrég voltam MR-vizsgálaton, amin számomra nehezen értelmezhető dolgok akadtak! Ebben kérném Önt, hogy segítsen nekem, mit és hogyan tegyek, mert nemtudom, mit cselekedjek! Íme az MR-leletem: A térdízületben suprapatellaris és lateralis túlsúllyas minimális folyadékgyülem van.Határozott csontvelő oedema nem látható. A térdízület deformált. Az ízfelszínek porcborítása keskeny, mely határozottabb a tibia lateralis condylusánál. Az ízületi rések keskenyebbek. A medialis meniscus hátsó szarván és intermedier zónájában fokozott jeladású zóna figyelhető meg. A lateralis meniscusban határozott sérülésre utaló jel nem látható.Viszont a lateralis oldalszalag kiszélesedett, és körülötte viszonylag sok letokolt folyadék látható. A térd árokban 10mm-es fabella ábrázolódott. Orvosi vélemény: Laesio menisci medialis Chondropathia Mérsékelt mennyiségű folyadékgyülem a térdízületben Lateralis oldalszalag laesio Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi probléma témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Az MR lelet alapján mindenképpen egy ízületi tükrözést javasolnék, a meniscus sérülés illetve a terhelési porcfelszín károsodása miatt. A beavatkozás során pontosabb diagnózishoz lehet jutni, hisz az MR találati pontossága is csak 80-85%. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai, vagy traumatológiai szakrendelést és egyeztessen kezelőorvosával.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 12., 18:27; Megválaszolva: 2012. február 15., 19:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: