• Térdsérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két hete ráestem a térdemre. Nem csavarodott a lábam, hanem mint mikor elnéz az ember lefelé egy lépcsőfokot, úgy léptem le, hogy nem feszítettem meg a lábam, csak kicsit magasabbról, mint egy lépcsőfok. Rá tudtam állni, másnapra viszont nagyon bedagadt, de a csont nem fájt. Gyulladáscsökkentő krémmel a duzzanat nagy része lelohadt, egy kisebb részen viszont nem akart elmúlni. Elmentem ultrahangra, nem mutatott ki semmit, csak hogy sok a folyadék a térdemben, de a csontok és szalagok nem sérültek. Továbbra is kenem a krémmel, nem is fáj, viszont úgy érzem, mintha lenne benne valami, egy kisebb kavics szerű dolog, pontosabban ki is tapintható. A kellemetlen, hogy olyan, mintha belülről szúrná a bőröm, egyébként már semmilyen panaszom nem lenne. Az a kérdésem, hogy ez mi lehet, ha nem a térdemből van (hiszen az ultrahang nem mutatott ki semmilyen sérülést az izületben). Lehet a gyulladás szövődménye, ami majd idővel elmúlik/felszívódik? Válaszát előre is köszönöm! D.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi probléma témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Attól még, hogy az ultrahang nem mutatta ki a sérülést nincs kizárva, hogy az történt. Az ultrahang találati pontossága személyfüggően 60-80% között mozog. Azt tanácsolom keressen fel egy baleseti sebészeti szakrendelést, ahol vizsgálatokkal pontosabb választ adnak és a megfelelő terápiát is beállítják!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. február 11., 18:05; Megválaszolva: 2012. február 14., 17:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: