• Nyaki gerinc okozta panaszok miatt meg kell műteni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr/Nő, segitseget szeretnem kerni a kovetkezo problemara: nyaki merevseg, lataszavar, vernyomasingadozas, rosszullet, a nyaki eros fajdalom sugarzik az agyba mintha egy furoval furnanak a fejembe. Ezek a tunetek 2 eve kezdodtek. Szakorvosom ezeket a gyogyszereket ajanlotta es szedtem: arcoxia, milgama, vitalin, refen-retard injekcio es 2 honap utan fizioterapias kezelesre jartam. Talan annyit javult a helyzet, hogy nincs az az allando rosszullet de azota orokke erzem ezt a nyaki fajdalmat. MRI nyaki vizsgalaton is voltam es CD-n megkaptam az eredmenyt, amit on itt letolthet: (kicsomagolas utan autorun-al kell elinditni es az MRI mappat kell betallozni a DRIVE reszhez): http://www.2shared.com/file/lJWBPyok/MRI.html Szakorvosom szerint meg nem szukseges a mutet. Koszonom elore is javaslatat es nezze at az MRI eredmenyet.

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! Panaszi hátterében részben a nyaki gerinc probléma állhat. A nyaki gerinc kopásos és sérves folyamata következtében a nyak körüli izomzatnak a fokozott feszülése okozhat a fejtetőbe sugárzó fájdalmakat. Amennyiben a panaszok konzervatív (fizioterápia, gyógytorna) kezelésre enyhültek és az idegsebész sem javasol egyelőre műtétet, akkor ezeket a kezeléseket lehet időközönként ismételni. Átmenetileg alkalmazott nem szteroid gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és izomlazító is javíthat az állapoton. A vérnyomás ingadozásával azonban keresse fel háziorvosát, aki a vérnyomáscsökkentők variálásával remélhetőleg stabilizálni tudja majd.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 10., 20:20; Megválaszolva: 2012. február 15., 17:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: