• Szúr a lapockáim között, mi a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktor Úr/Nő! Kb. 1 hónapja szúró fájdalmat éreztem a lapockáim közt, de csak rövid ideig. Utána az a rész még fájt 1-2 napig, aztán elmúlott. Pár napja ugyanerre ébredtem, az sem tartott sokáig, de inkább fájt a hátam azon a területen, de megijedtem, hogy mi bajom van. Öltözés közben vagy kinyújtott kézzel kicsit jobban éreztem. Elmentem orvoshoz, ő RTG-re küldött melyre ezt írták: A háti gerincen enyhe jobbra convex scoliosis. A csigolyatestek, porcrések magassága megtartott. A középső és alsó szakaszon a zárólemezeken Schmorl csomók okozta benyomat látszik(status post M Scheuermann). Egyéb körülírt kóros csontszerkezeti eltérés nem ábrázolódott. Azóta is fáj, bár tudom tőle végezni a napi dolgaimat, nagyon aggaszt. Nagyon komoly ez a probléma? Lehet rajt segíteni gyógytornával, vagy fiziko-val vagy ilyesmi kezeléssel? Esetleg porc erősítő készítményekkel(pl Béres porc erő)? Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! A röntgen felvétel alapján két probléma áll a háttérben. Az egyik egy enyhe gerincferdülés, a másik pedig az úgynevezett Scheuermann betegség, mely a serdülőkor egyik leggyakoribb gerincbetegsége, ami inkább csak a későbbi időszakban okoz panaszokat. Kezelésében a rendszeresen végzett gyógytornának, illetve úszásnak van a legnagyobb jelentősége. Az úszásformák közül a hátúszás a legmegfelelőbb vagy a szabályosan végzett mellúszás, mely során a fej csak a légvételnél emelkedik ki a vízből. Átmeneti nagyobb fájdalmak esetén pedig használható tablettában szedhető nem szteroid gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, illetve a fizioterápia is jótékony hatású lehet.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 10., 12:26; Megválaszolva: 2012. február 15., 17:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: