• ÁGYÉKI PORCKORONG MEGBETEGEDÉS

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Következő kérdésem lenne: 6 hónapig napi 30 mázsát emeltem, műszerész vagyok TV-t javítottam 60kg-os sulyu volt 1 plazma TV. Amikor már nem bírtam emelgetni, 10 hónapig csak napi 20--25kg-os sulyokat emeltem--ezután következett be az ágyéki porckorong megbetegedésem. Most ott tartok már, nemcsak a jobb lábam zsibbad és a garincem nagyon fáj, pluszba a jobb oldalamon 5 féle mozgásszervi betegségem alakult ki.Egy éve ehhez még jelentkezett ujabb betegségem is: széklet inkotencia. Úgy érzem, hogy minden lejjebb süllyedt a medencémben--aranyerem és végbél kitüremkedésem lett. Az orvos szerint semmi köze nincsen a napi 30 mázsa emelgetéshez, mert fél év napi 30 mázsa emelése nem okoz ilyen megbetegedést. Én ezt kétlem, hisz soha nem voltak ilyen betegségeim.Hova fordulhatok a betegségem gyógyíttatásával? Főleg a széklet és vizelet inkontencia jelent nekem nagy gondot, de a gerincem állapota is. Ehhez kérném a Doktor Úr segítségét! köszönettel: Betty

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Betty! A leírtak alapján reumatológiai szemmel nézve nagy valószínűséggel ágyéki gerincsérve van, melyhez hozzájárulhatott az erős fizikai munka. Az ágyéki gerincszakasz esetén a porckorongok kitüremkedése a lábakba lesugárzó fájdalmakat okoz. Okozhat emellett zsibbadásos panaszokat is az alsó végtagon. Egy adott szakaszon a fokozottan kitüremkedett vagy esetleg kiszakadt sérv nyomhat olyan idegszálakat, melyek széklet- és vizeletinkontinenciához vezetnek. Amennyiben a gerincsérves betegeknél hasonló tünetek alakulnak ki, úgy a műtéti megoldás egyértelműen szóba jön. Javaslatom az lenne, hogy feltétlenül keressen fel egy reumatológust, vagy egy idegsebészt, akik el tudják végezni a szükséges vizsgálatokat, hogy meg lehessen állapítani, mi okozza pontosan a problémát.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 09., 19:42; Megválaszolva: 2012. február 10., 18:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: