• mágneses karkötő élettartalma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        i zületi problémákkal szenvedek így eldöntöttem kilenc éve, hogy vásárolok egy mágneses karkötőt ami rendszeresen rajtam van. Az első idöszakokban éreztem a jótékony hatását, de egy pár éve észrevettem, hogy nem használ.Kérdésem a következő:A karkötőben lévő mágnes működésének az élettartalma miatt-e, vagy az állapotom romlása miatt nem érzem a hatását?

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! A mágneses karkötők és egyéb eszközök konkrét hatására nincsenek megalapozott orvosi bizonyítékok és eredmények. Így erről pontos ismeretekkel nem rendelkezünk. A reumatológiában mágneses karkötőket és különböző ékszerként is viselhető állandó mágneses térrel bíró eszközöket nem alkalmazunk. Az általunk használt készülék hullámokban bocsát ki mágneses teret és ezeket a készülékeket is csak kiegészítő kezelésként alkalmazzuk a fizioterápia részeként. Ugyanis mindig szükséges a pontos diagnózis felállítása és csak azután dönthető el, hogy milyen fizioterápiás eszközöket használunk. Megfelelő kezelés nélkül, ugyanis a folyamat kizárólag mágneses tér alkalmazásával nem állítható meg. Az élettartamot tekintve pedig mivel egy mágnes erőtere nem szűnik meg a benne lévő anyagok miatt, így úgy gondolnám, hogy inkább az állapot előrehaladása okozhat kiújuló panaszokat.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 09., 10:57; Megválaszolva: 2012. február 12., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: