• hátfájás, éles szúró fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! Körülbelül 1-1, 5 éve hátfájdalmaim van. Ülő munkát végzek napi 8 órában, mellette takarítok napi 2 órában + a háztartás vezetése. Pontosan a gerincem mellett a lapockám alatt a bal oldat. Nem erős fájdalom, csak állandó. Orvosom nem tudott magyarázatot adni, elküldött úszni. (nem segített sokat - talán valamit igen). Most e mellé a fájdalom mellé érkezett egy másik. Ha előre hajtom a fejemet a gerincem alsó - talán lágyékcsigolyáinál (a fenekemnél lent) nagyon éles szúró fájdalommal nyilal bele. A bal lábam lábfeje bizsereg. Ez a helyzet körülbelül 3 napja áll fenn. Mi tévő legyek ön szerint! Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! Az ülőmunkát végzők körében nagyon gyakoriak a fokozott igénybevétel és a nem megfelelő ülőpozíció miatt a háti gerinc fájdalmak. Emellett fiatal korban a gerincferdülés következtében kialakult fájdalom, ami még gyakran okoz hasonló panaszokat. A fájdalom hosszan tartó fennállása során egy olyan fokozott izomfeszülés alakulhat ki, mely egy ördögi körként szintén tovább tartja fent a fájdalmat. A háttérben álló okokra gyakran egy röntgen felvétel elkészítése is fényt derít. Az úszást nagyon gyakran ajánljuk hasonló problémáknál, ugyanis ez a lehető legmegfelelőbb mozgásforma, mely közben nem terheli meg a gerincet. Az úszás mellett a rendszeresen végzett speciális gyógytorna is hatékony szokott lenni. Amennyiben lehetősége van eljárni fizioterápiás kezelésre, vagy fürdő kezelésre, úgy ezek szintén jótékonyak lehetnek. Gyógyszeres kezelésben a kúraszerűen alkalmazott nem-szteroid fájdalomcsillapítóknak és izomlazítóknak van létjogosultsága.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. február 09., 09:41; Megválaszolva: 2012. február 10., 18:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: