• Súlyos az állapot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Csípőfájdalmam miatt mentem Orvoshoz, készitettek röngent. A háziorvos azt mondta lehet öröklött csontdaganatbetegség is.Nagyon megijesztett hisz 3 kisgyermekem van Lemásolom mi áll a röngen papíron, és kérem tisztelettel mondja meg doktor ur őszintén komoly a problémám? A háti kyphosos megtartott. A percrések nem szűkebbek.D-csigolyák zárólemezei óraüvegszerűen behorpadtak. A D csigolyák peremein apro osteophyták vannak. A lumbalis lordosis megtartott.Enyhe balra konvex scoliosis van. A porcrések nem szűkebbek. L-csigolyák épek. A csípőizületirések mérs.szűkebbek.Vapatetők sclerotikusak. Mégegyszer tisztelettel kérem hogy mondja meg a Tisztelt Doktor r hogy mit jelent ez az eredmény? Tisztelettel Simon Gabriella

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Gabriella! Ezekről a dolgokról látatlanban nagyon nehéz nyilatkozni. Anélkül, hogy látnánk az elkészített felvételt, hogy megvizsgálnánk és a panaszokra rákérdeznénk pontos, 100 %-os diagnózist nem lehet adni. Az Ön által leírt gerinc, illetve csípő röntgen felvételen legnagyobbrészt a csípőízület és a gerinc kopásos eltérései és gerincferdülés kerültek leírásra. Azonban egy egyszeri röntgen felvétel után nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Amennyiben kételyek merülnek fel, javasolt MR felvétel készítése. Emellett azt javasolnám Önnek, hogy egy ortopéd vagy reumatológus szakorvost keressen fel személyesen is panaszaival.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. február 06., 19:07; Megválaszolva: 2012. február 09., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: