• ganglion műtét utáni probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2012.január.05 -én volt ganglion műtétem a bal csuklómon.Január 17 -én megtőrtént a varratszedésem, és azt mondta a doktornő hogy január 25-én mehetek dolgozni vele.Úgy is tőrtént, de én kereskedelemben dolgozok a Lidliben, ahol mindent kell csinálnunk kasszázni, pakolni, akciót váltani, takarítani stb.Nagyon sokat kell emelni.És 6 napot mentem egyfolytában dolgozni nagyon fájt a kezem, már minden mozdulatnál sírni tudtam volna.Fáslival dolgoztam és mire vége lett a műszakomnak nagyon be volt dagadva a kezem, az ujjam végétől a kézfejem aljáig keletkezett egy nagy puklim.Így vissza mentem a sebészetre január 31-én és mondta a doktornő hogy még 2hét betegállomány pihentetés és kímélés. Azóta nem nagyon változott az állapotom minden ujj behajlításnál fáj az egész kezem a csuklomig. A csuklom épphogy minimálisan hajlik és nagyon fáj ha próbálom mozdítani, a puklim már kisebb lett kb a vágástól számítva 3cm. A kérdésem az lenne hogy ilyenek kell e lenni a kezemnek műtét után vagy valami baj van vele, és hogy mit kellene vele csinálni hogy jobb legyen? Előre is kőszőnőm a segítségüket.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ganglion témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elképzelhető, hogy túlzottan megerőltette a műtétet követően a csuklóját. Ilyenkor célszerű pihentetni (akár be is gipszelni), jegelni, nem szteroid gyulladáscsökkentőt alkalmazni kb 2 hétig. Elvileg erre rendeződnie kellene. Ha ez sem segít akkor egyéb vizsgálatok szükségesek a pontos ok kiderítésére.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. február 05., 17:35; Megválaszolva: 2012. február 06., 17:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: