• izületi (vall)fajdalom, hazi praktika

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nagyon faj a vallam, sokszor nehezemre esik a kezemet felemelni. Eleg nehez munkat vegzek, no letemre asztalos vagyok. Tudom, hogy pihentetnem kellene a kezeimet, vallamat, de sajnos nem olyanok a korumenyeim. Valamilyen hazilag kivitelezheto megoldas erdekel, orvosnal mar voltam, sot, terapian is reszt vettem, de sajnos nem sok sikerrel. A diagnozis az, hogy kopasom van, degenerativ elvaltozas a nyakcsigolyan es a gerincen. Elore is koszonom a valaszt.(Pajzsmirigy problemam is van, es magas a vernyomasom)

        Dr. Németh Ágnes válasza a vállfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Az erős fizikai munka nagyon meg tudja terhelni az ízületek. Vállfájdalmat okozhat egyrészt a nyaki gerinc kopásos eltérése miatt kisugárzó fájdalom, másrészt lehet helyi oka is. Amikor is a vállövet alkotó izmok, illetve az ízület körül lévő nyáktömlőkben a fokozott igénybevétel miatt alakul ki egy krónikus gyulladás. Kezelését illetően sajnos az Ön által kérdezett házi gyógymódok korlátozottak. Hacsak nem soroljuk ide a rendszeresen végzett gyógytornát, mely mozdulatsor betanulásához gyógytornász segítségét kell igénybe venni. Emellett a kúraszerűen szedett nem szteroid gyulladáscsökkentők is hatékonyak lehetnek, amiket bőrre ragasztható tapasz formájában is lehet kapni. Amennyiben a vállfájdalmat helyi probléma okozza, úgy a váll ízületbe vagy a nyáktömlőbe adott helyi szteroid tartalmú készítmény is nagyon jótékony hatású szokott lenni.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. február 02., 23:58; Megválaszolva: 2012. február 05., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: