• combnyaktörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nagymamám 65 éves! 3 éve comnyaktörése volt, egy évre rá eltört benne az amit beépitettek neki ezért ujra meg kellett müteni és a második mutétje sem sikerült mert a süllyedés 64, és gyulladásban van. Mi a teendő? Hogy ha ezt kiveszik mire számolhatunk hogy mit tesznek bele hogy fog e tudni járni? Mivel Szabolcs Szatmár Bereg megyében lakom egy kis városban, a megyei kórházban ezt a műtétet nem tudják elvégezni. Mit tudna ajánlani? Válaszát elöre is Köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a combnyaktörés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentáció és röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A magas süllyedést több minden okozhatja, akár helyi gyulladás, akár fémallergia, nem megfelelő csontosodás, egyéb csontfolyamatok. A lehetséges további megoldások a jelenleg bennlévő fémtől is függenek. Lehetséges a fémek eltávolítása és a műtéti lelettől függően újabb fém, antibiotikumos távtartó beültetése, vagy protézis behelyezése is szóba jön. Azt nem gondolom, hogy a megyei kórházban ezt nem tudnák elvégezni, de ezt nem tisztem megítélni. Ha a véleményemre kíváncsiak, akkor azt tudom tanácsolni, hogy keressenek meg a Kenézy Kórház baleseti sebészetén Debrecenben. Vizsgálatot követően, illetve a korábbi dokumentumokat áttekintve tudok pontos választ adni! Ha az utóbbi mellett döntenek, akkor hívják fel az (52) 511-776-os telefonszámot munkanapokon, munkaidőben, ahol időpontot tudnak kérni. A személyes találkozó során mindent megbeszélünk!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 31., 17:43; Megválaszolva: 2012. február 02., 19:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: