• Golf Könyök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ttisztelt Dr.Szamosi Szilvia! A tanácsát szeretném kérni. Írországban élek és dolgozom. Két éve egy húsüzemben dolgozom mint csontozó. Előtte nem ebben a munkakörben dolgoztam. 5.hónapja diagnosztizáltak nálam Golf könyök megbetegedést. Először gyógyszeres kezelést kaptam ami ne használt, aztán ezután steroid injekciót kaptam a könyökömbe aztán RTG ami semmit nem mutatott sem a cérvétel. 10 napra rá phisio terápiát írtak elő 4 alkalommal voltam ami szintén nem használt.Ezután megkaptam a második steroid injekciót.Kicsit használt, de még mindig fáj a könyököm.Időjárás változásakor kimondottan erősen kezd fájni.Várólistán vagyok kivizsgálásra de ez még eltarthat 3-4 négy hónapig mire sorra kerülök.5 hónapja nem dolgozom mert munkahelyi sérülésnek nyilvánították(repetitive stress injury) ezért a munkáltató nem enged vissza amíg meg nem gyógyulok.Ha hazamennék Magyarországra milyen további gyógymódok kellenének a teljes gyógyuláshoz, ha ez egyáltalán bekövetkezik. 5 hónapja semmi fizikai munkát nem végzek ennek már magától is meg kellett volna gyógyulni.? Vagy rosszul gondolom? Ezzel a betegségemmel párhuzamosan szintén a jobb kezem hüvejk új belső tövében a csont nagyon fájt, fáj. Olyannyira fájt augusztusban és még utána 2 hónapig, hogy alig bírtam felemelni egy teli bögrét.Ez a fájdalom is a csontozó kés fogásától szorításától lehet az orvos szerint.Erre is gyulladáscsökkentőt és gyógytornát kaptam.Nem tudom a két megbetegedésnek van-e valami kapcsolódó összefüggése.? Előszőr a könyököm kezdett fájni, majd egy reggel nem tudtam fogni a kezemmel.Ez után mentem orvoshoz. Várom válaszát. Tisztelettel Gábor

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a golf könyök témában

        Kedves Gábor! Valóban a munka, a speciális megerőltető mozgások következménye lehet, hogy a köynöknél, illetve a kézujjnál az inak fájdalmassá váltak a megerőltetés következtében. E fenti kezelések mellett, illetve pihentetésre ennek el kellett volna múlnia. Ha tartósan a konzervatív terápia miatt nem szűnnek a panaszok, akkor ritkább esetben ortopédián műtétet is végeznek, felszabadítják a gyulladt, letapadt ínt. De előtte meg lehet próbálni a rögzítést, ami sínnel, vagy gipsszel történhet. Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy az eredeti munkakörében ugyanúgy el fogja tudni látni a munkáját.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 29., 21:48; Megválaszolva: 2012. január 31., 15:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: