• mitől fáj a hátam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Múlt augusztusban volt egy rossz mozdulatom, segítettem egy mozgássérültnek beszállni az autóba és egy kitekert testhelyzetben próbáltam erőből betolni az ülésre. Azonnal éreztem a bal oldalamban, hogy meghúztam.Nehéz volt előrehajolni, fordulni.Kímélő mód mellett szépen javult, aztán novemberben megemeltem egy nehéz bőröndöt és vagy rásegítettem erre a sérülésre, vagy egy új jött elő, mindenesetre azóta folyamatosan tompán sugárzik a bal oldalamba a csípőcsont felé a fájdalom.Voltam csontkovácsnál több alkalommal, jelentősen javult a kezelések után, rendszeresen tornázom és hol jobb-hol rosszabb eredménnyel elvegetálok.Legjobban üléskor érzem, ill. ha felállok ülés után, álláskor kicsit, fekvéskor nem, de reggel a felkelés kicsit nehéz, mintha be lenne állva a hátam. A 15 perc lazító torna után sokkal jobb, de a tompa kisugárzás folyamatosan zavar.Nem a láb felé sugárzik, hanem pontosan a csípőcsont magasságában oldalra.Nyomásra is néha érzékeny.Ha előrehajolok akkoris a bal csípőcsontom magasságában fáj.Tüsszentéskor is érzem az oldalamat.Sokat vezetek, arra rájöttem, ha kihúzom magam vezetés közben és homorítom a hátamat, akkor nem annyira fáj. Amikor meleg vízzel zuhanyozok, úgy érzem lazul, de ha a porckorong sérült és van egy kis gyulladás, vagy duzzanat, arra nem a legjobb a meleg, nem merem túl gyakran csinálni.Nem merek melegítőkrémet rakni, mert az úgyszintén nem lenne hasznos, csak abbban az esetben, ha az izmok merevek. Hűsítő krémet meg azért nem, mert az meg a merev izmoknak nem jó... Mi lehet az ok? Izomfájdalom csak, vagy gerincsérülés? Vagy ízületi probléma?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Kérdező! A leírás, tünetek alapján inkább porckorong probléma lehet, ennek következménye az izmok bekeményedése, fájdalma. A tornát mindenképpen érdemes folytatni, illetve izomlazítót meg lehet próbálni. A derékmelegítőt szintén érdemes használni, mert annak is izomlazító hatása van. Egy reumatológiai vizsgálatra menjen el, hogy megvizsgálják a mozgásokat, megnézzék, hogy van-e lesugárzó gyöki tünete.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 28., 22:29; Megválaszolva: 2012. január 31., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés