Hirdetés
      • Vállficam!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Már tobbször volt vállficamom,és ajánloták a műtátet!Már a legegyszerűbb mozdulat,(ágyból felkelés)is elég volt a ficamhoz!Azt szeretném kérdezni,hogy a műtét után megszűnnek a ficamok?Milyen módszerrel történik a műtét?Lehetnek-e szövődményei?Kell ttartani a műtéttől? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel:Simonné

        WEBBeteg szakértő válasza a vállficam témában

        Kedves Simonné!

        Amennyiben rendszeresek a vállficamai és már az ön által írt kis mozdulat is elég a kiváltásához, érdemes a műtétet elvégezni.Mivel az életminőségét a rendszeres ficamok rontják, és a műtétnek igen jó eredményei vannak, ezek miatt is ajánlom az elvágzését, különösen, ha foglalkozására, hobbijaira a ficamok negatív hatással vannak.Ez persze az ön döntése.A műtét során a váll elülső részén ejtett 6-8 cm-es metszésből a lapocka elülső részén lévő csontnyúlvány végéből leválasztanak ezgy kis darabot és áthelyezik a felkarcsontfejet befogadó homorú csontvég peremére magával húzva egy izmot, mely odafeszülve megakadályozza az újabb ficamot.Speciális, a könyököt derékszögben rögzítő kötést kap pár hétre(ez nem gipsz), néhány napos kórházi benttartózkodás után hazabocsátható.A kötés eltávolítása után fokozatos válltorna következik.

        Tisztelettel, Dr. Juhász Csaba


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-12 00:28:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: