• Fájó lábak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Én egy 35 éves és bizony túlsúlyos hölgy vagyok. Tavaly júniusban kezdtem egy egy fogyókúrát, és már közel 20 kg-ot fogytam. Viszont augusztus körül elkezdett fájni a bal combom. nem tudtam mire vélni, aztán elküldött később a háziorvosom röntgenre. Ezen ez szerepel: A csípőizületben minimális arthrosisos jelek láthatók. A térdizületben az eminentia szintén kihegyezett. A femur kontúrja megtartott. A tibia proximalis metaphysisen medialisan piciny exostosis kezdemény látható. Nos ezt nagyjából elmagyarázta a háziorvosom, és írt fel xilox-ot, ha fáj vegyem be. Csak az a baj, hogy a jobb lábam is már úgy elkezdett fájni, hogy sokszor nem bírok lemászni az ágyról...mintha egy kést forgatnának a combomba. nem élhetek fájdalomcsillapítón...mit javasol? Van valamileyn megoldás a problémámra? Köszönettel:

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt KÉrdező! vaklóban nem lehet örökké a fájdalomcsillapítót szedni, tehát ki kell vizsgálani a fájdalom hátterét. Ezek a röntgen erdmények önmagukban nem indokolják ezt a nagyfokú fájdalmat, így mindenképpen azt javaslom, hogy menjen el egy reumatológiai vizsgálatra, hogy megnézzék a fájdalom helyét, az ízületi mozgásokat, laborvizsgálatra is szükség lehet.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 07., 16:29; Megválaszolva: 2012. január 14., 18:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: