• Scheuermann gerincbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő A 10 éves kislányomnál scheuermann gerincbetegséget állapítottak meg. Az gerincen balra convex igen finom ívő scoliosis látszik. Apró scleroticus szegélyű Schmorl gyöngyök látszanak. A doktornő felírt condrosulf 400mg kapszulát rá és persze az úszás és gyógytorna! A háziorvosunk azt javasolta, hogy inkább szegyünk aloe verának a freedomját, ami ugyan ezt a hatóanyagot tartalmazza / kondroitin -nátrium-szulfát /. A kérdésem az lenne, hogy tulajdonképpen hajlanék inkább a Aloés termékre, mert az még se gyógyszer és a gyomrának is jobb, mert a másik terméknél nem ajánlják 12 éves kor alatt. Viszont nem tudom, hogy a hatóanyag elég-e, ami az aloe verás termében van? Melyiket ajánlaná inkább a doktornő? Ezen kivűl a másik kérdésem az lenne, hogy a kislányom kézilabdázik, és nagyon szereti és én se szeretném eltíltani tőle az egyik orvos azt javasolta hogy nem gond a háziorvosunk pedig nem javasolja afolytatását? Előre is köszönöm válaszát Ildikó

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Scheuermann gerincbetegség témában

        Pontos válaszhoz ismerni kellene a röntgen felvételeket és vizsgálatra is szükséges lenne. A porcerősítő kérdésében az a véleményem, hogy az Aloe vera sok mindenre jó, de sok dolog van, aminél csak "nem árt". Az aloe verához hozzákeverték a hatóanyagot, a kérdés csak az, hogy mennyit. Én magát a terméket nem ismerem, csak hallottam róla, nem tudom mennyi chondroitin szulfát van benne. Össze kellene hasonlítani az összetevőket, illetve egy olyan ortopéd orvossal kellene konzultálni a mozgással kapcsolatban aki ismeri a kortörténetet és a felvételeket is. A háziorvos véleménye másodlagos, ha csak nem ortopéd orvos.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 21., 11:31; Megválaszolva: 2011. december 25., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés