• Hová menjek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Az én bajom kb. 2 éve kezdődött. Sajnos ülő munkát végzek egy bizonyos pózban 8 órán keresztül, rossz, kiült széken, számítógép előtt. Hogy a mozgásigényem pótoljam eljártam konditerembe és csak jóleső gyakorlatokat végeztem, hogy megmozgassam testrészeim., majd szaunáztam és utána igen hűvös vízzel tusoltam. Na szerintem innen is indult a baj. A reumatológián kötöttem ki. Kitapintva az izmot kaptam egy injekciót, és kezelésre jártam valamint gyógytornára. Ideig óráig hatott is. A fájdalmamra Rantudil forte (kapszula)-t írt az orvos. Ez a mai napig is használ. Röntgenen is voltam ami letapadt, ill. megnyúlt, izületet , valamint meszesedést, mutatott ki. Sajnos megismétlődött az injekció kezelés és kiváltottam a nyakmerevítőt is. A mai napig a biztonságot jelentő gyógyszert szedem igaz kúra szerűen. Csakhogy rövidűl a kúra közti idő és kezdek függő lenni. Talán a gyógyszer hatására sokat megyek pisilni és a hasam, ill. a gyomrom müködésénél sem stimmel valami. (Igaz a 3 müszak is befolyásolja a szervezetem) A fájdalom a monoton merev ülés miatt a nyak és a váll közötti rész, valamint a lapocka és a gerinc közötti pontok. A gerincemet úgy érzem, mikor ülök, mintha összecsúszna. A derekam is ketté akarna szakadni. Időközönként a csípőm (forgóm)-ba is belenyilall. Sok folyadékot iszom, mert muszáj, hisz ez is befolyásolja működésem. A fájdalmas gócok, pontok vándorolnak. Hol csukló, könyök, térd. A zoknit is alig tudom felvenni, főleg a bal lábamra. Ha ülök (utazom) jóval előbb fel kell állnom, és csak később elindulni, jelezni, mert hirtelen elindulásnál mintha nem birnám tartani a súlyom, de ez csak egy pillanat. 52 éves kb. 70 kg-os hölgy vagyok, 2 gyermek édesanyja. Kiegyensúlyozott, boldog életet élnék, ha ez a fájdalmas bajom megszünne. Sajnos a költözés során a leleteimet nem találom, ezért nem tudok konkrét adatokkal szolgálni. Ön szerint egy alapos átfogó kivizsgálásra lenne szükség? Vagy talán mindebből, tudna valami érdemleges hatásos vizsgálatot ajánlani? Válaszát nagyon várva: Köszönettel Galambos Ágnes

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a izületi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Mindenképpen szükséges ilyen esetben részletes kivizsgálás, amely elsősorban belgyógyászati-reumatológiai kivizsálást foglal magában. Szükséges laborvizsgálat, amely esetleges gyulladást, pajzsmirigybetegséget mutat ki, illetve részletes göckutatás. Emellett nagyon fontos a gerinctorna,melyet napi rendszerességgel kell végezni. Ha van lehetősége, akkor a nyaki gerincpanaszai miatt próbáljon meg egy manuálterapeutával is beszélni, illetve a kezelést felvnni, mert az is sokat segíthet!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 15., 18:22; Megválaszolva: 2011. december 20., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés